Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-27 21:29:00

Ungár Péter: A Jobbikban zajló belharc mindenkinek probléma az ellenzéki oldalon

Petíciót indított az LMP, hogy az egészségügyi dolgozók mellett a szociális szférában lévők is megkapják az egyszeri, 500.000 forintos juttatást. Ennek kapcsán Ungár Péter volt az Egyenes Beszéd vendége, aki a Jobbikban zajló belharcról is beszélt.

Ungár Péter elmondta, hogy 40 milliárd forintos extra kiadást jelentene az egyszeri 500.000 forintnyi bruttó jutattás szociális dolgozókra való kiterjesztése. A politikus hangsúlyozta, hogy a szociális dolgozók akut módon vettek részt a járvány kezelésében.

Ungár elmondta, hogy a járványnak leginkább kitettebbek az idősotthonban dolgozók voltak, de a gyermekvédelemben is hatalmas extra terhelést jelentett ez az időszak olyan embereknek, akiknek átlagban nagyon kevés a keresük. A szociális dolgozók 75 százaléka a garantált bérminimumot kapja, ilyen fizetések mellett a politikus szerint az egyszeri 500.000 forint minimum lenne.

A napokban egyre fokozódó, Jobbikban tapasztalható belharc kapcsán több publicisztika is megjelent az Ungár által tulajdonolt lapban. Erre reagálva elmondta, hogy ő jelen volt tavaly egy olyan pártban, ahol nagyon komoly problémák voltak, és ez az embert alázatra neveli. Szerinte az pedig nem a sajtószabadság mellett kiálló pártra vall, hogy ha nem tetszik nekik egy publicisztika, akkor írnak egy levelet a többségi tulajdonosnak.

Ungár szerint a Jobbikban zajló belharc mindenkinek probléma az ellenzéki oldalon. Ami a vitából kívülről látszik, az igazából az ellenzék belső vitája is - magyarázta a politikus.

Egyetért abban sok jobbikossal, hogy nem 7 ugyanolyan párt kell az ellenzéki oldalon, hiszen az ellenzéki szavazók sokfélék, a magellenzéken kívül másokat is be kell vonni. 

Szerinte most kell lefolytatni a vitákat, 2021-ben már késő lesz. Ungár úgy látja, nem szabad lebecsülni az ideológiát, azt, hogy az ember miért politizál - ő elmondta, hogy az LMP ugyanazt állítja, ugyanazt a világnézetet képviseli.

Az ember nem csak azt mondja, ami népszerű, hanem amit tényleg gondol - ennek kapcsán Ungár megjegyezte, hogy ő azt gondolja, hogy a határon túliaknak szavazati jog kell, vagy hogy az euró bevezetése nem egy "csúcsszuper" dolog, ami mindent meg fog oldani - ezek nem népszerűek, de ez a meggyőződése.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink