Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-27 15:16:00

Magyar György hajlandó bocsánatot kérni a kormánytól

Az ügyvéd csak arra kéri a kormányt, hogy ők is kérjenek bocsánatot a járványhelyzet alatt hozott cselekedeteikért.

Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán arról írt: elvárják, hogy azok, akik igaztalan politikai vádaskodással támadtak a kormányt, bocsánatot kérjenek, amiért a védekezésben való együttműködés helyett, rágalom-hadjáratot vezényeltek.

Magyar György jó szívvel kér elnézést, csak azt kéri, hogy a kormány is kérjen bocsánatot azokért a cselekedetekért, amiket nem kellett volna a különleges jogrendben bevezetni.

„Nem láttuk, hogy belenyúltak volna a zsebbe vagy a költségvetésbe, avagy adtak volna a kasszából támogatást, hogy azok, akik elveszítették a munkájukat, vagy hazaküldték őket a kórházakból, kaptak volna anyagi kompenzációt"

– fogalmazott az ügyvéd. 


Magyar szerint a jog világából kiindulva az látszik, hogy felesleges volt a különleges jogrend bevezetése. „Fennállt a gyanú arra nézve, hogy a hatalom visszaél ezzel a helyzettel. Meglátjuk, mi lesz belőle, mikor megszűnik a helyzet, és átemelik miniszteri rendeletbe vagy törvénybe a különböző rendelkezéseket. Például a katonai jelenlét a kórházakban, a különleges gazdasági övezetek kitalálása, a szociális támogatások elvonása" – sorolta az ügyvéd.

 

atv.hu 

Ajánlom

További belföldi híreink