Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-27 05:10:00

Így indul újra az élet vidéken

Újraindultak a közlekedési vizsgák és az elsősegély tanfolyamok, időpontfoglalás nélkül fogadják az ügyfeleket az okmányirodák és folyamatosan nyitnak a fürdők is vidéken. Több kisebb strand azonban zárva marad, az önkormányzatok ugyanis nem mindenhol tudják biztosítani a korlátozások betartását. de nem minden strandon tudják biztosítani

 

 

Az ország egyik legismertebb gyógyfürdője, a zalakarosi pénteken nyit újra. Ám nem az egész intézményt, csak a szabadtéri medencéket lehet használni, de ezeket is a szigorú előírások betartásával.

Novák Ferenc, polgármester elmondása szerint ugyanis szigorú szabályok vannak. Ezek meghatározzák például, hogy egy főre hány négyzetméter juthat – mind a vízfelület, mind pedig a szabadtéri zöldfelületek arányában –, és előírják a beengedhető emberek számát is. „Ezekre mind fel Felkészültünk, és felkészülten várjuk a vendégeinket” – tette hozzá.

A horvát határnál fekvő Letenye strandja azonban idén nem nyit ki, mert a szabályok betartásával nem lehetne nyereségesen üzemeltetni.

A helyi polgármester, Farkas Szilárd szerint a szabályok betartásával körülbelül a felére csökkenne a fürdőzők száma, emiatt már napi szinten is veszteséggel kellene számolni.

A könnyítéseknek köszönhetően országszerte újraindul az autóvezető képzés is. Az egyik debreceni autós iskolában a tanfolyamok mellett a vizsgák is megkezdődnek, természetesen a megfelelő óvintézkedések mellett.

Horváth László, gépjármű-szakoktató arról számolt be, hogy a bevezetett óvó és biztonsági rendszabályok értelmében, a tanulónak kötelező maszkban, kesztyűben és saját tollal megjelenni a vezetési gyakorlaton.

A járvány miatt a jogosítványhoz szükséges elsősegély tanfolyamokat is későbbre halasztották, ám most itt is visszaáll a megszokott menetrend.

Az elsősegélyvizsgák, illetve a képzés június másodikától fog indulni, amikre már most lehet jelentkezni – mondta el híradónknak Zákányi Katalin, a Megyei Vöröskereszt elsősegély koordinátora.

Az autós iskolák és fürdők mellett sok más területen is kezd visszaállni a megszokott rend. Vidéken már kinyitottak az óvodák és a bölcsődék, ismét lehet ügyeket intézni az okmányirodákban, és a vendéglátóhelyeket is várják a látogatókat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink