Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-27 12:05:00

Deák téri megemlékezés: Toroczkai nem mereng azon, mit szabad és mit nem

A Mi Hazánk elnöke kész tényként kezeli, hogy lesz két kegyeleti megemlékezés a Deák téri kettős gyilkosság áldozataira.

„Tégy a magyargyűlölet ellen!” – harangozta be a csütörtök esti budapesti rendezvényt közösségi oldalán Novák Előd. A rendezvény az Országos Roma Önkormányzat Dohány utcai székházánál kezdődik.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke a Népszava kérdésére kijelentette: „Kész tényként kezelem, hogy lesz két kegyeleti megemlékezés, az egyik az ORÖ székházánál, a másik a Deák téren.” Elmondása szerint egyik helyről a másikra mindenki a maga módján fog eljutni. Ebben a helyzetben – folytatta – „nem akarok merengeni azon, hogy mit szabad, és mit nem”. Tudomása szerint azonban a kegyeleti megemlékezésekre nem vonatkozik a gyülekezési törvény, éppen ezért nem is tettek bejelentést a rendőrségen. A kezdeményezés – közölte Toroczkai – nem kizárólag a Mi Hazánktól ered, a szervezésben szurkolói csoportok is részt vesznek.

Csakhogy az eseményre szóló meghívóban nem az szerepel, hogy „mindenki a maga módján” jut el egyik helyszínről a másikra, hanem kifejezetten az, hogy a megemlékezés részeként „felvonulás” lesz a Deák térre. Novák Előd némiképp árnyalta a pártelnök által elmondottakat. A Népszavának adott nyilatkozata szerint – bár bejelentést valóban nem tettek – azért tájékoztatták a rendőrséget a rendezvényről. Novák Előd abban bízik, hogy lesz lehetőség a közös vonulásra.

 
Ajánlom

További belföldi híreink