Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-26 22:01:00

Vona Gábor aggódik a Jobbik botrányai miatt, de nem tér vissza „rendet tenni”

A hatodik törvényjavaslatánál jár a Második Reformkor Alapítvány – erről Vona Gábor, az alapítvány elnöke beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A javaslat az álhírek megfékezéséről szól; Vona Gábor javaslata szerint az egyes médiumokat büntetőpontokkal rettentenék el attól, hogy adott esetben közpénzből terjesszenek álhíreket.

 

 

Arra a kérdésre, hogy kinek készülnek ezek a javaslatok, hiszen az elő öt sem aratott nagy sikert az Országgyűlésben, Vona Gábor azt válaszolta: a törzsi gondolkodáson túllépni képes választóknak. Felhívta a figyelmet rá, hogy 2025-ben lesz 200 éves a reformkor kezdete, és az alapítvány méltó akar lenni a reformkor örökségére.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol a Jobbikban uralkodó állapotokról, Vona Gábor azt mondta: nem tagja a pártnak, így nem tudja, mi történik ott, és nem biztos, hogy elegáns egykori pártelnökként az utódai munkáját minősíteni. Mindenesetre elszomorítja, ami történik, és hozzátette: azokkal az emberekkel, akik most egymásnak ugranak, ő annak idején együtt tudott dolgozni. Vona Gábor abban bízik, hogy a Jobbik válsághelyzete hamar megoldódik, mert az országnak szüksége van egy olyan pártra, mint a Jobbik.

Nem egy példát láttunk az elmúlt 30 évben arra, hogy egy-egy párt ledarálta magát és végül megszűnt. Ha a Jobbik nem tudja megoldani a válsághelyzeteket, és a Jobbikról szóló hírek arról fognak szólni, hogy ki kivel került konfliktusba, nagyon nehéz lesz erről a spirálról lejönni. Szorítok ennek a pártnak, de rajtuk áll most, hogy mit kezdenek ezzel a helyzettel - mondta Vona Gábor.

Arra a kérdésre, hogy nem érzi-e úgy, hogy vissza kéne térnie a Jobbikba „rendet tenni”, Vona Gábor kategorikusan nemmel válaszolt.

Úgy fogalmazott: nem hívja őt vissza a magyar közélet és a pártpolitika, és az a munka, amit most civilként végez, többet ér, mintha a parlamenti ellenzék politikusa lenne – értékelte a helyzetet Vona Gábor.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink