Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-26 08:41:00

Ott voltunk a Nemzeti Színház első próbáján: így zajlik az élet most

Híradónk is jelen volt a Nemzeti Színházban, ahol a koronavírus miatti veszélyhelyzet kihirdetése óta először tartottak próbát. Márai Sándor Kassai polgárok című művét viszik színpadra. Vidnyánszky Attila ismertette a következő évad bemutatóit, ám azt még ő sem tudja, hogy mikor lesznek a premierek.

Elindult az évad a Nemzeti Színházban

 

3-as 4-es csoportokban fognak találkozni, és megbeszélni, hogy mi történt egy-egy zárt jelentben, mondta Szabó K. István, rendező. Biztonsági előírásokkal ugyanis, de elindult a próbafolyamat a Nemzeti Színházban. Márai Kassai polgárok című művét állítják majd színpadra. A rendező maga is most először találkozott a színészekkel, így kíváncsian várja, hogyan szólal majd meg a mű.

Udvaros Dorottya új bemutatója Szabó Magda Ajtó című darabja lesz, a tervek szerint januárban láthatja a közönség. A színésznő újult erővel várja az újból megkezdődő munkát.

Vidnyányszky Attila híradónknak azt mondta, ha tőle függne, akkor már holnap megtartaná az országos színházi évadnyitót, sőt, mint mondta még POSZT-ot is megszerveznék. Reméli, hogy mire újra beengedhetik a közönséget addigra ők is úgy „ki lesznek éhezve” az előadásra, mint ahogy a színészek, akik már alig várják, hogy újra színpadra léphessenek.

Azt azonban még nem lehet tudni, pontosan mi lesz a kezdés dátuma.

Vidnyászky szerint, ha a szabadtéri színházak zöld utat kapnának, akkor június végén Gyulán bemutatnák a Kassai polgárokat, ha viszont nem érkezik ilyen fajta enyhülés, akkor augusztus végét jósolná, de biztosat és többet ő maga sem tudott mondani.

Azt viszont még elárulta, hogy a színház szlogent váltott. Mostantól a Nemzeti Színház a nemzet színháza.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink