Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-26 19:44:00

Kiderült, mikor lehet vége az ingyenes parkolásnak

Orbán Balázs tájékoztatása szerint az ingyenes közterületi parkolás határideje július elsejével lejár. Erről is két héten belül dönthet a kormány.

Ahogy arról az atv.hu beszámolt: a kormány a tegnapi ülésén döntött arról, hogy törvényjavaslatot nyújt be a Ház elé, és ennek elfogadásával a veszélyhelyzet, a különleges jogrendi állapot megszűnik Magyarországon.

Orbán Balázs tájékoztatása szerint a két törvényjavaslat közül az egyik a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény hatályon kívül helyezését és a veszélyhelyzet megszüntetését, a másik pedig az azzal összefüggő átmeneti szabályokat tartalmazza. Terveik szerint erről az Országgyűlés két héten belül hozhat döntést, így a veszélyhelyzet és a különleges jogrendi állapot június közepén megszűnhet - mutatott rá az államtitkár.

A tervezett átmeneti szabályokra térve elmondta: az operatív törzs fennmarad és irányítja a járvány esetleges második hullámára való felkészülést, az egészségbiztosítási és családtámogatási ellátások meghosszabbítása július elsejéig tart. Az ingyenes közterületi parkolás és a veszélyhelyzet idején meghozott adókedvezmények határideje szintén július elseje - tette hozzá.

atv.hu​

Ajánlom

További belföldi híreink