Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-25 09:12:00

Újabb határnyitást jelentett be Szijjártó Péter

A külgazdasági és külügyminiszter Röszkén azt mondta: az elmúlt hónapokban a nemzetközi és hazai közbeszédet is a világjárvány határozta meg, a külügyminiszter szerint viszont a közép-európai régió jól vizsgázott. Szerinte fontos példa a jó és szigorú döntésekre a személyforgalom korlátozása, ami hozzájárult a sikeres védekezéshez.

 
Szijjártó elmondta, hogy miután Szerbia pénteken úgy döntött, hogy megnyitja a határait a szomszédos országok felé, a viszonosság elve alapján a magyar fél is így döntött.

Szijjártó azt is elmondta: jelentősége van annak, hogy egy uniós és egy nem uniós ország között nyílik meg a határforgalom. Hangsúlyozta, hogy Szerbiát fel kell venni mihamarabb az Európai Unió tagállamai közé.

Az illegális határátlépésre továbbra sem lesz lehetőség, az ezzel szembeni küzdelem továbbra is a szerb-magyar együttműködés fontos része - hangsúlyozta.

A külgazdasági és külügyminiszter megköszönte Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyarok Szövetségének elnökénének a munkáját, amivel segítete a vajdasági magyarokat az elmúlt időszakban, különösen a Magyarországon érettségizni kívánó fiatalokat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink