Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-25 21:40:00

„Tudtuk, hogy itt nincs mese, ezt a helyzetet meg kell oldani": így vezette le a Blahán két rendőr Noel születését

Készenléti rendőrök segítettek levezetni egy szülést a Blaha Lujza téren. A vajúdó nőről a járókelők szóltak a rendőröknek, akik éppen arra járőröztek. A 36. hétre született kisfiú és édesanyja is egészségesek.

Készenléti rendőrök segítettek egy szülő nőnek a Blaha Lujza téren

 

A pesti belváros közepén, a Blaha Lujza téri villamosmegállóban szülte meg második gyermekét egy fiatal nő vasárnap este. A szülésben két járőr segített az anyának.

A rendőröket a járókelők állították meg, hogy egy nő a megállóban ül és vajúdik, erős fájdalmai vannak. Papp Benjamin járőr parancsnok – az egyik rendőr, aki a szülésnél jelen volt – úgy gondolja, hogy a városi legendának megfelelően a lépcsőzés indíthatta be az aluljáróból felfelé igyekvő kismamánál a szülést. „Én nem tudom, hogy ennek mennyi valóságtartalma van, de valószínűleg közrejátszhatott” – tette hozzá.

A nőt a villamosváró padjára fektették és gyakorlatilag levezették a szülést.

„Már látszott a baba feje, pár centi már kint volt, úgyhogy egymásra néztünk a kollégákkal és tudtuk, hogy itt nincs mese, ezt a helyzetet meg kell oldani” – mesélte Berkes Alexandra rendőr őrmester.

A helyszínt 4 másik rendőr biztosította és közben hívták a mentőket. „A kollégákkal együtt ez csapatmunka volt.” – emlékezett vissza Papp Benjámin. A kollégáik a kíváncsi szemek távoltartásával biztosították a helyszín nyugalmát, amit a helyzet megkövetelt.

Az egyik járőr a nő kezét fogta a kitolási szakaszban, míg a másikuk kihúzta a csecsemőt a szülőcsatornából. Két mentőegységet is riasztottak, akik ezt követően pár perc alatt kiértek, de a kicsi addigra így is megszületett. A rendőrök elmondása szerint a hölgy nagyon hálás volt, és végül kisbabájával együtt egészségesen kerültek be a kórházba.

Az újszülött a Noel nevet kapta, jelenleg a Semmelweis Egyetem szülészetén vannak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink