Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-25 12:40:00

Orbán odamondott a Jobbiknak: A daliás idők menetelését már a jobbikos törpejárás váltotta fel

A miniszterelnök szerint a Jobbik munkáját minősíti az, hogy "a veszélyhelyzetben nem számíthat rájuk az ország, ezért már zsugorülésben vannak". Orbán felszólalásában arról is szót ejtett, hogy a Jobbik logója és a frakciója is zsugorodik.

​Cikkünk frissül!

​Az azonnali kérdések órájában Jakab Péter, a Jobbik elnök-frakcióvezetője azt javasolta Orbán Viktornak, hogy szerezzen tapasztalatot, húzzon le egy hónapot közmunkásként. Szerinte ugyanis az nem nevezhető sikernek, hogy kétszázezer főnek tudnak a közmunkával állást biztosítani. Újra Mészáros-adót is szorgalmazott.

Orbán Viktor miniszterelnök minderre azt mondta: megragadja az alkalmat és ismerteti a legfrissebb munkavédelmi számokat. Eszerint 1.062.000 ember részesül kormányzati támogatásban. Szintén a mai adat, hogy 2100 milliárd forrást hagytak ott a gazdaságban az adóügyi és munkahelyvédelmi, munkahelyteremtő intézkedések. 2566 vállalat vette igénybe a munkahelyvédelmi bértámogatást és több mint 119 ezer munkavállalónak jelentett ez segítséget.

​Az ingyenes digitális képzésre 61.886 fő jelentkezett és 10251 hallgató igényelt olyan diákhitelt.

Jakab Péter erre azt mondta, hogy mindeközben félmillió honfitársunknak nincs már állása. Azt is szóvá tette, hogy 36 milliárdot költünk határon túli gazdaságfejlesztő programokra, illetve Kirgíziába is beruházunk.

Orbán Viktor a viszontválaszában a ténybeli tévedéseket igazította ki, Magyarország egy nagyon nehéz és veszélyes időszakon van túl. Az ország megfeszítette az erejét, hogy megvédje sok tízezer ember életét és nemzetközi összevetésben is példásan és sikeresen védekeztünk. A Jobbik munkáját az minősíti, hogy veszélyhelyzetben nem számíthat rájuk az ország, ezért már zsugorülésben vannak, a daliás idők menetelését már a jobbikos törpejárás jellemzi. Ehhez gratulálok – mondta Orbán Viktor, aki szerint zsugorodik a Jobbik frakciója, de a logója is.

Ajánlom

További belföldi híreink