Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-25 13:53:00

Orbán: Ha becsukom a szememet, Palkovics miniszer urat látom magam előtt

Schmuck Erzsébet a zöld munkahelyek létrehozásáról kérdezte a miniszterelnököt a parlamentben. Orbán szerint Palkovics László is ilyenekről szokott beszélni.

Schmuck Erzsébet (LMP) a környezetkímélő, energiatakarékos munkahelyteremtésről kérdezte a miniszterelnököt. Szerinte ettől a kormány elzárkózik annak ellenére, hogy év elején meghirdette Orbán Viktor a kormány környezet- és klímavédelmi akciótervét. Megkérdezte azt is, hogy az egyszer használatos műanyagok betiltásáról szóló törvényjavaslatot miért vonta vissza múlt héten a kormány.

Orbán Viktor Schmuck Erzsébet azon kijelentésére, hogy „százezrek maradnak jövedelem nélkül", felhívta a figyelmet arra, hogy három hónapig tart a munkanélküli járadék, de ha ezek után is otthon marad valaki, akkor jövedelempótló támogatásban is részesülhet.

"De egyetlen ember sem marad jövedelem nélkül, aki hozzánk fordul, különböző változatos lehetőségeket kínálunk fel, mindenkinek megpróbálunk segíteni"

- mondta, hozzátéve: elkötelezettek a klímavédelmi akcióterv mellett. Az egyszer használatos műanyagok betiltásáról szóló törvényt pedig azért vonták vissza, mert hiába tárgyaltak iparági képviselőkkel, a kis- és középvállalkozóknak száznál több embert kellett volna elbocsátania.

Schmuck Erzsébet szóvá tette, hogy a közmunka nem megoldás, mert olyan kevés jövedelmet fognak kapni, hogy a családokat eltartani, rezsit fizetni, megélni ebből nem lehet, ez nem megoldás. Sok tízezer munkahelyet lehetne teremteni épületszigetelési korszerűsítéssel – mondta, és sorolta még a környezetvédelemmel kapcsolatos munkalehetőségeket. A műanyagok betiltásáról szóló törvényt, ha már benyújtották, miért vonták vissza? - kérdezte újra az ellenzéki képviselő.


"Amikor Ön a zöld munkahelyek teremtéséről beszél, ha becsukom a szemem, Palkovics miniszter urat látom magam előtt, ő is ilyeneket szokott mondani"

– fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve, hogy valóban észre kellett volna venni, amikor benyújtották a javaslatot, hogy amit kibír a gazdaság nem járványos időkben, azt nem bírja ki a járvány alatt. Azt is mondta, hogy 2010 óta körülbelül 150 ezer embert tudtak a közmunkából bevinni a munkaerőpiacra, ezért van ma csak 80 ezer ember közmunkán.

 
Ajánlom

További belföldi híreink