Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-23 10:32:00

Hidegfront tart felénk - mutatjuk a részleteket

Szombaton megnövekszik a felhőzet, mérsékelt marad a légmozgás, délelőtt a Dunántúlon fordulhat elő kisebb eső. Este északnyugat felől egy hidegfront érkezik, melyet viharos széllökések, záporok, zivatarok kísérhetnek. Délután 15-24 fokra van kilátás, a tartósan borongós tájakon lesz hűvösebb. Meleg- majd hidegfronti hatás várható.

Vasárnapra virradóan sokfelé lehet eső, zápor, néhol zivatar is, majd reggel kelet felé távozik a front. Mögötte szeles, gomolyfelhős idő várható, keleten több helyen, máshol csak helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. A csúcshőmérséklet 17 és 22 fok között alakulhat.

Hétfőn is szeles idő ígérkezik. Egy magassági hidegörvény hatására többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és több helyen előfordulhatnak záporok, zivatarok. Hajnalban 5-11, délután 16-21 fok valószínű.

Kedden és szerdán sem robban be a nyár. Kedden még több, szerdán már kevesebb helyen, főként keleten fordulhat elő zápor, zivatar. A szél élénk, erős lesz, kedden nyugaton viharos lökésekre is készülhetünk. Délutánonként 17-23 fokot mérhetünk.

atv.hu / Időkép

Ajánlom

További belföldi híreink