Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-22 09:28:00

Kósa Lajos: Simonka György kérésére semmilyen törvényt nem módosítottunk

„Simonka György kérésére semmilyen törvényt nem módosítottunk” – így reagált a Népszava kérdésére Kósa Lajos Fidesz-alelnök, akit azért kerestek meg, mert immáron az ügyészség is konkrétan megnevezte azt a két jogszabályt, amit szerintük Simonka lobbizott ki magának 2016-ban a Fidesz frakciónál.

A büntetőeljárás alá volt képviselő a vád szerint ezt azért tette, hogy a vele szemben akkor már zajló eljárásban kedvezőbb helyzetbe kerüljön.

Kósa Lajos ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy Simonka György képviselő nem terjesztett elő semmilyen törvényjavaslatot (ezt egyébként az ügyészség sem állítja). „A Fidesz-frakció kizárólag a közjó érdekében, általános szabályzási igénnyel terjesztett elő vagy fogadott el törvényjavaslatokat” – közölte a Fidesz alelnöke a Népszavával. A 2016-ban frakcióvezetői tisztséget betöltő Kósa Lajos szerint a vádiratban szereplő mondat csak „bizonyíték nélküli vélelem”.

Hasonlóan nyilatkozott a Fidesz-frakció: „kizártnak tartjuk, hogy Simonka György kérésére a parlament bármilyen törvényt módosított volna. Amit ön említ, az egy folyamatban lévő büntetőügy vádiratában, és nem egy ítéletben szerepel”.

További részletek itt.

 
Ajánlom

További belföldi híreink