Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-23 06:20:00

Győrfi Pál sosem gondolta volna, hogy Magyarország egyik legnépszerűbb emberévé válik

Tele van az internet a róla készült „maradjotthon" mémekkel, a mentő­szolgálat kommunikációs vezetője pillanatok alatt az ország legismertebb embere lett. Az életmentés elhívatásáról, a közszereplőségről és a jövőről is beszélgetett a Hetek Győrfi Pállal.

A Heteknek adott interjúban az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról beszélt, hogy már 6-7 éves korában rátalált a mentős szakmára, a Markó utcában lakta, ahol sokszor látott mentőautókat. Győrfi Pál nagyon izgalmasnak nevezte a munkáját, már 37 éve mentősként dolgozik. A szóvivőnek egyébként többször is megfordult a fejében, hogy pályát módosít: „voltak is lehetőségek, mert például, mióta kommunikációval foglalkozom – most már 18 éve –, azért jó pár ajánlat érkezett, és igazából mindegyikkel kacérkodtam. Olyan értékes lehetőségek voltak ezek, amiken álmatlan éjszakákon át gondolkodtam" – mondta a lapnak.

Győrfi arról is mesélt, hogy a felesége már a kezdetekkor megtapasztalta, hogy milyen a mentősök élete, az első randijuk alkalmával ugyanis a szóvivőt riasztották egy Pest megyei balesethez, és felesége vele tartott.

Nagyjából húsz évvel ezelőtt egy gyógyszercégnél dolgozott, miközben éjszakánként mentőzött, ekkor hívták vissza szóvivőnek a mentőszolgálathoz. A munkát viszont csak átstrukturálással vállalta. „A sajtóval teljesen esetleges volt a kapcsolat, néha-néha nyilatkozott valaki, így szép feladat volt az intézményi kommunikációt felépíteni, megszervezni" - fogalmazott.

A járványügyi kommunikációs felkéréssel kapcsolatban arról beszélt, hogy már az első perctől úgy gondolta, hogy végre nem utólag kell tragédiákról beszélnie, hanem abban vehet részt, hogy megóvjanak embereket attól, hogy bajba kerüljenek. „Azt viszont soha nem gondoltam volna, hogy Magyarország egyik legnépszerűbb emberévé válok néhány hét alatt. Nagyon meglepett, nyilván nagyon jólesik. Hasznos is, mert a mémeknek is köszönhetően az emberek nem ellenségesen élték meg a korlátozásokat, hanem érezték, hogy az ő védelmükben történik minden" – mondta a lapnak a szóvivő. A mémeket egyébként szokta nézegetni és szereti is őket.

Győrfi Pál szerint az is elképzelhető, hogy mentősként fog nyugdíjba menni. De az biztos, hogy jól érzi magát a bőrében – tette hozzá.

A teljes cikket a Hetekben olvashatja el.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink