Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-22 13:59:00

Fidesz: Karácsony 61 döntést hozott meg egy személyben

„Karácsony Gergely a rendkívüli jogrend lehetőségével élve 61 döntést hozott meg egy személyben a fővárosi bizottságok helyett. Ezek közül egyiket sem egyeztette” – írja közleményében a Fidesz.

Legutóbb a 444-nek adott interjút a főpolgármester. A Fidesz az elhangzottakkal kapcsolatban reagált. Mint írják, „a fővárosi ellenzék lenne a legboldogabb, ha a főpolgármester valóban úgy tenne, ahogy azt kedves, rezzenéstelen arccal állítja. Sajnos azonban ismét bebizonyosodott, hogy ez nem így van. A legutóbbi interjújában azt állította, hogy minden, most meghozott döntést előzetesen egyeztetett a frakcióvezetőkkel, és jelentős részüket a Fidesz is támogatta.”

A közleményben a nagyobbik kormánypárt felhívja arra a figyelmet, hogy a havonta egyszer ülésező Fővárosi Közgyűlés jogkörében március és április hónap utolsó hetében összesen 31 előterjesztésről döntött, amelyekben volt egyeztetés frakciónkkal.
Arról is beszámol, hogy ezen felül a rendkívüli jogrend felhatalmazásával élve további 33 rendkívüli előterjesztésről döntött a Közgyűlés helyett, ezek közül egyről sem egyeztetett, igaz 6 darab előterjesztést legalább előzetesen megküldött véleményezésre. A maradék 27 előterjesztésről mi is a meghozott döntése után értesültünk.

„Karácsony Gergely a rendkívüli jogrend lehetőségével élve 61 döntést hozott meg egy személyben a fővárosi bizottságok helyett. Ezek közül egyiket sem egyeztette” – zárul a közlemény.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink