Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-22 19:09:00

Belvárosi kettős gyilkosság: Apróságon veszhetett össze a két társaság

Halálra késeltek két embert hajnalban Budapest belvárosában, a Deák téren. Az egyik áldozat 16, a másik 21 éves volt. Két, fiatalokból álló társaság verekedett össze, a legidősebb résztvevő 23 éves. A rendőrök többeket gyorsan elfogtak, három ember kihallgatása jelenleg is tart. A késeléssel gyanúsított fiú tegnap ünnepelte a 18. születésnapját.

Egy letakart holttest az úttesten, a járda szélén, és egy másik a gyalogátkelő helyen. A kettős gyilkosság hajnalban történt Budapest V.kerületében, a Deák Ferenc téren. De a helyszínélés még délelőtt is hosszú órákon át zajlott.

A Hercegprímás utca sarkán verekedett össze két társaság. Az incidens során késelés is történt. Két fiatal egy 16 és egy 21 éves fiú az életét vesztette.

A rendőrök a bejelentést után 5 perccel kiértek a helyszínre, de a verekedők, köztük a gyilkos is elmenekültek a helyszínről. Őket személyleírás és ruházat alapján, a Nyugati téren állították elő a bejelentéstől számított 10 percen belül. A gyanúsított a kést útközben eldobta, ezt a rendőrök a Paulay Ede utcában egy gépkocsi alatt megtalálták.

A két társaság nem ismerte egymást. Az, hogy mi váltotta ki a verekedést, és mi vezetett a szörnyű tragédiához nem tudni, a nyomozás ez ügyben még zajlik. Mint mondta, kamerafelvételek alapján elemzik hogyan történt pontosan a bűncselekmény. A híradónk által megkérdezett kriminológus szerint a fiatalok valami apróságon kaphattak össze. Úgy nyilatkozott, ebben a korosztályban nem ritka a verekedés.

"A kés azonban ritka, szerencsére. Ez a fiú akinél kés volt, feltehetően azért használta,mert feltehetően a csoportban a helye nem volt stabil, és ő akarta megmutatni, hogy majd megoldja és a többieknél is sokkal hatékonyabb lesz. Én másra nem tudok gondolni." - fejtette ki Németh Zsolt kriminológus.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának vezetője arról is beszámolt, hogy a fiatal férfiak közül többen garázdasággal, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt már korábban a hatóság látókörébe kerültek.

Az éppen egy napja 18 éves fiatalt több emberen elkövetett emberölés, két társát pedig felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság miatt hallgatta ki a rendőrség. Gál Sándor úgy fogalmazott, "az ellentábor elszámoltatása is folyamatban van" és elképzelhető, hogy még a nap folyamán nőhet a gyanúsítottak száma.

Ajánlom

További belföldi híreink