Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-21 18:05:00

Kijött a Főváros közleménye a Pesti úti idősotthon igazgatójának távozásáról

A sajtóközlemény szerint saját kérésére, közös megegyezéssel május 31-i hatállyal távozik posztjáról Skultéti József, a Pesti Úti Idősek Otthonának vezetője.

Megerősítik továbbá, hogy az intézmény vezetését ideiglenesen a jelenlegi gazdasági vezető, Merucza Erika veszi majd át, a Fővárosi Önkormányzat pedig az intézményvezetői posztra pályázatot ír majd ki.

A közlemény szerint Skultéti József személyes hangvételű, megrázó levélben kérte felmentését a főpolgármestertől, melyben kitért arra, hogy 2016-os kinevezése óta az intézményben végzett szakmai munkát minden alkalommal elismerően értékelték, mind a hatósági ellenőrzések, mind az ellátottak és a hozzátartozók, ez a helyzet azonban megváltozott, amikor a koronavírus járvány idején ugyanazok az ellenőrök, akik korábban színvonalasnak ítélték a szakmai munkát, egyszerre olyan hiányosságokról kezdtek jelentéseket írni, amelyeket korábban nem észleltek. Hozzátették: a médiumok pedig, amelyek „az ellátás részleteit nem ismerve, a jogszabályokkal nem törődve becsmérelték” az otthont, csak tovább nehezítették a helyzetet.

„Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy, hogy közben a kiváltó okok ismeretlenek maradtak. Túl sok kiváló szakember hagyta el a pályát és sok-sok év szolgálat után Otthonunkat azért, mert tovább nem voltak hajlandóak újra és újra átélni a folyamatos (…) megaláztatásokat. Túl sok nekem látni ennek a nagyszerű intézménynek (…) hatóságilag szentesített hírhedtté tételét”

– írja lemondó levelében Skultéti József.

A Fővárosi Önkormányzat továbbá köszönetét és elismerését fejezte ki Skultéti Józsefnek, aki 49 évet dolgozott a közszolgálatban, amiből 30 évet a szociális ellátásban, 25 évet pedig a főváros szolgálatában töltött.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink