Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-21 07:30:00

"Ez mindennek a legalja!" - megdöbbent a család attól, amit Wichmann Tamás sírjánál láttak

Ellopták a keresztet az egykori kenukirály sírhelyéről, ahová március 3-án eltemették a rákban elhunyt kétszeres olimpiai ezüst- és egyszeres bronzérmes legendát – írja a Blikk

„Tegnap vettük észre, hogy valaki ellopta édesapám, Wichmann Tamás sírjáról a keresztet. Nem kívánom minősíteni a tettet, nem szórok átkokat, s feljelentést sem teszek. Tény azonban, hogy a tettes édesapámon kívül több, a sírban nyugvó családtaggal szemben is kegyeletsértést követett el. Oktalanul. Biztosíthatok mindenkit, egyikük sem szolgált rá ilyen magatartásra”– olvasható a család Facebookon posztolt szerdai közleményében. Hozzátették: „A keresztet a hónap végéig nem pótolom, mert szeretnék esélyt adni annak, aki ellopta, hogy magába nézzen, s amennyiben emberként tekint magára, úgy tegye jóvá a hibát, s ahogy elvitte, névtelenül és titokban tegye vissza édesapám sírkeresztjét a helyére.”

„Nem hallottam, hogy ez történt, természetesen megdöbbentett, alig találom a szavakat” – fogalmazott Wichmann Barnabás. „Nem értem, hogyan lehet valaki képes ilyen embertelen tettre, ez mindennek a legalja. Sajnos, gyakran előfordul, és végtelenül szomorú, hogy megrongálják vagy kirabolják a sírokat a temetőben. Vajon mi vezérli azt a személyt, aki ilyen gyalázatra képes?” – fogalmazott Barnabás.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink