Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-21 21:08:00

Megszólalt a polgármester: bár kinyithatna a szigetvári strand, annyira életszerűtlenek a feltételek, hogy mégsem tudnak

Négy négyzetméter per vendég a medencében. Ez az egyik legérdekesebb új szabály a strandokon, amik egyébként nem üzemelhetnek teltházzal. Budapesten jövő hét szombattól lehet fürdőbe menni. Öt strand nyit meg, előzőleg mindenhol nagytakarítást végeznek és fertőtlenítenek. Híradónk úgy tudja, vidéken több strand bezárt néhány nap után a szigorú szabályok miatt.

Rengeteg új szabállyal nyitnak a budapesti strandok jövőhéten

 

A szigetvári strand bár már nyitva lehetne, mégsincs. A polgármester azt mondta: arra jutottak, hogy nem tudnak megfelelni az előírt egészségügyi feltételeknek, így egy ideig még biztos nem fogadnak vendégeket.

„Egy pár fürdő megnyitott, ami 4-5 napon belül be is zárt” – mondta Vass Péter, aki szerint az emberek jelen pillanatban nem strandra járnak, hanem próbálják a családjaikat ellátni, ezért arra döntésre jutottak, csak akkor nyitnak majd meg, ha legalább a munkabéreket ki tudják termelni a belépőjegyekből.

A fővárosban viszont 5 strandfürdő is megnyitja kapuit: a Palatinus, a Paskál, a Római, a Csillaghegyi és a Pesterzsébeti strand, aztán pedig június 15-én a Pünkösdfürdő. A jelenlegi érvényes szabályozás szerint a zárt fürdőket még nem nyithatják meg.

A Palatinus jegypénztáránál valószínűleg nyáron sem lesznek sorok, hiszen idén csak online lehet jegyet venni. Ez több szempontból is hasznos. Tudni fogják például, hogy mennyien vannak, és mennyien mehetnek még be a strandra. A strand befogadóképessége több mint 5200 fő, idén azonban maximum 2 ezren lehetnek bent egyszerre.

Új szabály az is, hogy például mezítláb nem lehet mászkálni, a medencén kívül, mindenhol kötelező lesz felvenni a papucsot. A büféknél kötelező lesz a másfél méteres távolság tartása. Szárazföldön 16 négyzetméter, a medencékben pedig 4 négyzetmétert kell majd biztosítani mindenkinek.

Szűts Ildikó Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt vezérigazgatója szerint nem életszerűek az elvárások. Állítása szerint egy négytagú család nem vesz igénybe 64 m²-t (amennyit kötelező az előírások szerint biztosítani), különös tekintettel a hat év alatti gyerekekre, akik vagy az édesanyjuk ölében ülnek, vagy az édesapjuk nyakába lógnak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink