Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-20 06:59:00

Szinte hihetetlen: ma sincs főállású orvos a Pesti úti idősotthonban?

Az otthonban dolgozók azt állítják, a betegeket alig fürdetik és a mosással is spórolnak.

A Ripost információi szerint az otthonban semmi nem változott a járvány kitörése óta. A lap néhány ott dolgozótól úgy tudja, bántja a lelkiismeretüket, hogy továbbra sincs változás, a korábbi vezetés a helyén van, még mindig nincs főállású orvos, és hogy kevés a személyzet, ezért az időseket továbbra sem tudják megfelelően ellátni.

"Elképesztő állapotok voltak, amikor ott dolgoztam, és biztos forrásból tudom, hogy ez mostanra se változott"

– mondta a lapnak egy korábban ott dolgozó ápoló, aki hozzátette: év elejére szinte mindenki felmondott, most már néha két emeletre jut egyetlen nővér, akinek 160 lakót kellene ellátnia. Szerinte ma sincs saját orvosa az intézménynek. A 44 idős elhunyt pedig a dolgozó tudomása szerint azok közül került ki, akik nem voltak képesek az önellátásra.

Egy másik, a neve elhallgatását kérő, jelenleg is ott dolgozó nő a lapnak elárulta: most is baj van a higiéniával. Szerinte alig érkezik szennyes a mosodára, ebből arra következtetnek, hogy csak nagyon ritkán fürdetik a betegeket.

Egy szintén korábban ott dolgozó nővér azt állítja: mielőtt ő távozott, többször szóvá tették a hiányosságokat, de semmi nem változott. Többen is azt mondták, azért hagyták ott az intézményt, mert a dolgozókkal sem megfelelően bántak egyes vezetők.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink