Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-20 20:45:00

A megkérdezett pécsiek többsége szerint nincs szükség stadionra, pláne nem járványhelyzetben

„Nem kell stadion Pécsre köszönöm” Vélekedik a pécsi lakos, miután a Pécsi Újság megírta: Orbán Viktor rábólintott, hogy a városban is épüljön új foci stadion. Hargitai János a térség KDNS-s országgyűlési képviselője a hírportálnak azt nyilatkozta: kedden tárgyalt Orbán Viktorral és a kormányfőtől pozitív választ kapott a beruházásra.

Új futballstadion épül Pécsett

 

Kunszt Márta, a pécsi DK frakció szerint nem most van a stadionépítés ideje, „amikor számtalan ember veszíti el a munkahelyét és a megélhetése hajszálon függ”. Most „inkább azzal kellene a kormánynak foglalkoznia, hogy hogyan segítse ezeket az embereket” és „ha már mindenáron Pécs mellett akar lobbizni a képviselő úr, akkor azt szeretnénk, ha visszalobbizná azokat a forrásokat, amiket a kormány elvont Pécstől„ –tette hozzá.

A Pécsi MFC csapata jelenleg a másodosztályban játszik. A meccseket néhány száz focidrukker látogatja.

Bár vannak olyanok is, akik támogatják az ötletet, a híradónk által megkérdezett pécsiek többsége szerint a kultúra városának nem új stadionra lenne szüksége, főleg a Covid-19 járvány idején úgy, hogy nincs is annyi néző, hogy megtöltsön egy stadiont.

Azt, hogy mikor indulhat el a beruházás, és hogy hol építik fel az új stadiont, egyelőre nem tudni.

Kerestük Hargitai János országgyűlési képviselőt, aki egyébként ennek a beruházásnak az ötletgazdája, de ő nem válaszolt telefonhívásunkra, próbáltuk megszólaltatni a pécsi önkormányzatot is, hogy ők mit szólnak az új stadionépítési tervhez, de nem akartak nyilatkozni az ügyben.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink