Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-20 12:31:00

Nem mennek el a Fidesz és KDNP-s képviselők a népjóléti bizottság ülésére

Nem lesznek ott a Fidesz és KDNP képviselői a népjóléti bizottság mai ülésén - ezt Korózs Lajos MSZP-s elnököknek már jelezték. A bizottság a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban kialakult helyzetről és a betegellátásban használt lélegeztetőgépek beszerzésétől tervezi meghallgatni az Operatív Törzs tagjait.

Nem lesz határozatképes a parlament népjóléti bizottságának a ma 1 órára összehívott ülése, arra ugyanis a Fidesz és KDNP-s képviselők - más elfoglaltságuk miatt nem mennek el. Erről előzetesen tájékoztatták Korózs Lajos MSZP-s elnököt is.

A tervezett napirend a következő lenne, ez olvasható a bizottság honlapján: tájékoztató a koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatos aktuális kérdésekről, különösen a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban kialakult helyzetről és a betegellátásban használt lélegeztetőgépek beszerzéséről.

Meghívottak: a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs képviselői, a Külgazdasági és Külügyminisztérium képviselője.

Néhány hete a bizottságban már voltak meghallgatások, akkor 6 és fél órán keresztül tartottak a kérdések-válaszok, és mások mellett Müller Cecília tisztifőorvos és Karácsony Gergely főpolgármester is kitartóan válaszoltak a képviselők kérdéseire.

Kásler Miklós az EMMI-t vezető miniszter akkor nem ment el, más elfoglaltsága miatt. A szerdai meghallgatása pedig eleve reménytelennek tűnhet, hiszen általában szerdán ülésezik a kormány.

 
Ajánlom

További belföldi híreink