Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-21 05:10:00

Már a második hasonló felépítésű tűzoltóautó borul fel néhány hónapon belül

Felborult egy tűzoltóautó Hajdú-Bihar megyében, Hajdúhadház és Hajdúböszörmény között. Négy tűzoltó volt a kocsiban, mindannyian megsérültek.

Balesetet szenvedett egy tűzoltóautó

 

Leszakadt az eleje és a teljesen összetört a fülkéje annak a tűzoltóautónak, amely eddig nem tudni miért lesodródott az útról majd felborult.

Papp Kunkli Nóra, a Megyei Katasztrófavédelem szóvivője híradónknak elmondta, hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók éppen Hajdúhadházra egy avartűzhöz vonultak, amikor a két település között a gépjárműfecskendő a fák közé csapódott, ás az árokba borult. A szeren négy tűzoltó utazott, mind a négyen megsérültek, egyikőjüket mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.

A híradó információi szerint ketten súlyosan ketten könnyebben sérültek a tűzoltók közül.

A szakértő szerint a most balesetet szenvedett tűzoltóautó hasonló felépítésű jármű, mint az a Rába típusú gépkocsi, amely egy a diákoknak tartott bemutatón borult fel néhány hónapja.

Loós András igazságügyi műszaki szakértő szerint korábban a nem megfelelő kanyar ív megválasztása, és egy nagyobb kormánymozdulat okozta a balesetet, jelen esetben azonban útegyenetlenség és a nem megfelelő sebességválasztás lehetett a kiváltó ok. De ezt a vizsgálat fogja tisztázni.

Márciusban Siklóson borult fel egy tűzoltóautó. Akkor is egy tűzhöz siettek. Az egyik kanyarban kisodródott monstrum majd egy parkolóautóra borult. Akkor egy tűzoltó könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink