Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-20 07:22:00

Hogy lehet ez? Dzsudzsáknak csak 12 napig kellett karanténban lennie

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya hétfőn egy budai étterem teraszán kávézott, amiről Orbán Viktor miniszterelnök posztolt képet a Facebook-oldalán. Az arab al-Ain légiósának viszont a szabályok értelmében máig házi karanténban kellene tartózkodnia - szúrta ki a Blikk.

A futballista diplomata útlevéllel érkezett haza május 6-án, hajnalban az Egyesült Arab Emírségekből. Az időpontot a játékos a Nemzeti Sportnak adott interjújában megerősítette.

A Blikk szerint viszont hazaérkezése és az említett éttermi kávézása között csak 12 nap telt el, így egyértelmű, hogy számára az általános előírásokhoz képest túlságosan korán véget ért a kéthetes karantén. A lap szerette volna megtudni, kapott-e engedélyt erre, de a sportoló menedzsere nem kívánt nyilatkozni.

A szabályok kimondják, hogy a külföldről érkezőknek 14 napot kötelezően hatósági házi karanténban kell tölteniük, még akkor is, ha nincsenek tüneteik. Ez alól a Magyar Közlöny szerint csak az kap mentességet, aki a fertőzésből gyógyult, és annak tüneteit nem mutatja, vagy a belépést megelőzően legalább 14 napig járványügyi megfigyelés alatt állt. Ezen kívül egyéni méltányosságot is lehet igényelni a rendőr-főkapitányságtól, ez történt például a gödi Samsung-gyár alkalmazottai esetében, akik karanténból is eljárhattak dolgozni, de ők is csak a munkahely és a házi karantén helyszíne között közlekedhettek.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink