Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-20 15:03:00

Kemény üzenet a DK-tól: "Az Orbán-kormány a legnagyobb bajban árulta el és szúrta hátba a magyarokat!"

A Demokratikus Koalíció közleményében ma arról beszélt, hogy a kormány 36 milliárdot költ határon túli gazdasági támogatásokra, miközben itthon százezrek válnak munkanélkülivé és cégek tízezrei mennek tönkre

Kemény üzenet a DK-tól: "Az Orbán-kormány a legnagyobb bajban árulta el és szúrta hátba a magyarokat!"

"Egészen megdöbbentő hír látott tegnap napvilágot. Eszerint az Orbán-kormány a magyar adófizetők megsegítése helyett, a magyar munkahelyek megmentése helyett, a kirúgott magyar dolgozók támogatása helyett 36 milliárd forintot költ határon túli gazdaságélénkítésre" - fogalmaztak.

A DK szerint a magyar adófizetők pénzéből a kormány továbbra sem költ válságkezelésre, nincs érdemi munkahelyvédelem és nem kapnak segítséget a munkanélküliek sem, helyette ezeknek a magyar embereknek az adóforintjaiból 36 milliárdot, azaz 36 ezer millió forintot küldenek külföldre, a határon túlra. "Ráadásul olyan országokba, ahol a kormányok egyébként az Orbán-kormánnyal ellentétben teszik a dolgukat és segítik az embereket" - tették hozzá.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány a legnagyobb bajban árulta el és szúrta hátba a magyarokat.

Úgy fogalmaztak: "ilyen hitvány, gerinctelen és nemzetietlen galádságot még Orbán Viktortól és a Fidesztől is ritkán látunk." A DK szerint az államfő most annyi pénzt küld a határon túlra, amennyiből a 300 ezer magyar munkanélküli fejenként 120 ezer forintot kaphatna; ez pedig szégyen, tették hozzá.

A párt vélemnye szerint ezek után Orbán Viktor nem csak ennek a program visszavonásával és az érdemi válságkezelés elindításával, hanem bocsánatkéréssel is tartozik az országnak.

"Orbán adja vissza a magyarok pénzét, és kérjen bocsánatot, mert ami most történik, az Magyarország elárulása" - zárták közleményüket.

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink