Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-19 07:15:00

Tragédia Újfehértón: csak akkor tudta meg a vadász, hogy embert ölt, mikor a rendőrök kopogtattak nála

Egy vadra leadott lövés célt tévesztett, s egy két kilométerrel odébb lévő embert talált el a település egyik sűrűn lakott utcájában.

A Blikk információi szerint a vadász még csak nem is sejtette, hogy embert ölt. Ő ugyanis csak akkor szembesült tettével, amikor az egyenruhások bekopogtattak hozzá, majd közölték vele a szörnyűséget. A településen élőket megrázták a történtek.

"Épp kint ültem a kertben, amikor Pistát meglőtték" – mondta még napokkal az eset után is megdöbbenve az áldozat szomszédja. Lövést nem hallott, csak annyit látott, hogy a kocsi és a kerítés között fekszik valaki, de nem gondolta, hogy ekkora a baj. A nő épp hazafelé tartott, amikor meghallotta a mentők szirénáját, másnap pedig már azt látta, hogy a rendőrök helyszínelnek. Hozzátette: fia és unokája a történtek miatt csak félve látogatták meg őt.

"Egyszerűen érthetetlen, hogy fordulhat ilyen elő. Miért kell a fegyvert a város felé fordítani?" – tette fel kétségbeesetten a kérdést egy másik utcabeli, aki azt reméli, hogy a jövőben a vadászatot is betiltják a környéken.

A lap úgy tudja, a meglőtt ember éppen lányával beszélgetett háza udvarán, amikor a találat érte. A Blikknek egy vadászatban jártas forrás azt mondta, az ekkor használt lövedéket általában nagyvadak ellen szokták bevetni. Mint fogalmazott, képes egy lovat is néhány másodperc alatt kivéreztetni, így a megsebzett férfinak esélye sem volt.

A rendőrök több nappal a tragédia után is helyszíneltek azon a területen, ahonnan a lövést leadhatták.

"A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya az Újfehértón történt haláleset körülményeit büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja"

– mondta a lapnak a Szabolcs Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink