Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-18 11:56:00

VEKE: Érik az újabb botrány az orosz metrókocsik ügyében

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület közösségi oldalán azt írja, egy "gyanúsan konstrukciós" hibára lettek figyelmesek a szerelők a Kőér utcában.

Azt írják, a bejegyzésben közzétett képen látható egy kb. hűtőszekrény méretű, mázsás szerkezet, amely a kocsik alján van elhelyezve a padló alatt. Ez az ún. segédüzemi átalakító (inverter), amely az energiát szolgáltatja minden fedélzeti berendezésnek a hajtáson kívül, tehát az ajtóműködtetéstől a szellőzésen és a világításon át az utastájékoztatásig mindent ez lát el energiával.

"Kiderült, hogy igencsak vékonyka konzolos tartókra lett felszerelve, csak ez nem látszott a vastagon ráfújt alvázvédő miatt. Mostanra viszont a 37 szerelvényből 18-nál már látszanak a repedés jelei, mondani sem kell mekkora balesetet tudna okozni, ha egy ilyen szekrény leszakadna egy kocsi aljáról menet közben... A BKV szerelői egyelőre acélhuzalokkal kötözik oda ezeket a szekrényeket az alvázhoz, ami persze sufnituning, de jelenleg nincs más lehetőség, mert az orosz gyártó szakemberei a járvány miatt mind hazamentek Moszkvába így nincs aki hozzányúljon érdemben"

- olvasható a bejegyzésben. Hozzáteszik: ahol a szerelők megbontották az alvázvédőt, ott az is látszik, hogy nem csak a konzol alulméretezett, de a "hegesztések is trehányak". Szerintük a BKV garanciális javítást fog kérni, de ez idő.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink