Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-18 12:15:00

Müller: Emelkedés volt a napokban, a vírus itt van közöttünk

Az elmúlt napokhoz képest emelkedett a fertőzöttek száma, 11 ember veszítette éleltét. Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján Müller Cecília kiemelte, hogy a "egyértelmű emelkedés volt a napokban. A vírus továbbra is itt van közöttünk".

Az 1673 aktív fertőzött harmada van kórházban, közülük 46-an vannak lélegeztetőgépen, mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján.

Müller hangsúlyozta, hogy továbbra be kell tartania a szabályokat. A tisztifőorvos összegezte,  hogy eddig 462-en vesztették életüket a járvány során, túlnyomó többségük valamilyen krónikus betegségben szenvedett, illetve 80 év feletti volt. Az aktív fertőzöttek 45 százaléka, az eddig elhunytak 62 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti, mondta Müller. Az eddig regisztrált 3535 igazolt fertőzött azt mutatja, hogy 100 ezer főre 32 igazolt eset jutott. Budapesten ez az adat 95 fő.

A tisztifőorvos elmondta, hogy a korábban felszabadított, és a járvány miatt lefoglalt kórházi ágyak egyharmadán ismét használhatják a kórházak más betegeket ellátására. Kérdésre válaszolva Müller elmondta, hogy a járvány során eddig 500 egészségügyi dolgozónál mutatták ki a vírust, ami 14 százalékos arány.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink