Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-18 19:16:00

Rövidnek bizonyult az idő Budapest újraindítására

Az üzletek többsége kinyitott, de sokan inkább a felkészülésre szánják ezt a hetet. A fővárosi strandok várhatóan csak a pünkösdi hétvégén fogadnak először látogatókat. Az állatkert már szerdán kinyit, de elővigyázatosságból a beltéri bemutatóhelyek még nem lesznek látogathatóak.

Rövidnek bizonyult az idő Budapest újraindítására

 

A Vasúttörténeti Parkban a nyitás előtti utolsó simítások zajlanak, péntektől várják ugyanis a látogtókat. A szabadtéri múzeum vezetője azt mondta, júliusi kezdéssel számoltak, de nagyon örülnek, hogy megnyithatnak. Schvéd Norbert, az óvintézkedéseikkel kapcsolatban Híradónknak elmondta, nagyobb kocsi számmal fog közlekedni a kerti vasút, és egy kocsira, csak egy család ülhet majd le. Ezen kívül szigorúan figyelnek majd a kötelező távolságtatásra, illetve a felnőttek esetében kötelezővé teszik a maszk használatát.

Mától a strandok és a szabadtéri fürdők is fogadhatnak vendégeket. Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkárának elmondása szerint ez kizárólag a kültéri medencékre vonatkoznak, a beltéri medencék használata továbbra is tilos, ahogy a gőzkabinok és a szaunák sem üzemeltethetőek a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlása szerint. Az előírások kimondják azt is: a medencében 4 m2-nyi vízfelületet, a parton 16 m2-et kell biztosítani egy vendég számára. Mint mondta, ezzel a strandok a korábbi befogadóképességük felére lesznek csak alkalmasak.

A Széchenyi, a Gellért fürdő és a Palatinus strand is elviekben már nyitva lehet, de a főváros kezelésében álló cég híradónknak azt mondta, pontos információt csak a hét második felében adnak, valószínűleg a pünkösdi hétvégén nyitnak ki.

A Nyugati tér környékén is újra beindult az élet: megnyitottak a cipő-, a sport- és a könyvesboltok, valamit a vendéglátóhelyek.

A Megálló Café – ahol az ATV Híradó munkatársai voltak az első vendégek két hónap után – tulajdonosa, Bognár László, Híradónknak arról mesélt, dolgozóival együtt már nagyon várták az újranyitást, és külön öröm, hogy a terasz bérleti díját elengedték a vállalkozóknak.

A fővárosban az elkövetkezendő két hétben, ugyanis a teraszon vagy a kerthelyiségben lehet majd csak fogyasztani. Hozzátette, bízik abban, hogy a vendéglátás újra megélénkül a fővárosban.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink