Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-13 21:30:00

Menczer Tamás arra kéri az ellenzéki képviselőket és médiumokat, hogy ne legyenek ellendrukkerek

Lélegeztetőgépek helyett olyan eszközöket szállítottak le, amelyek csak alvásfüggő légzészavarok kezelésére alkalmasak. Arról, hogy a a beszerzett szállítmányok között vannak-e nem megfelelően működő gépek, Menczer Tamás tájékoztatásért felelős államtitkár beszélt az ATV Egyenes Beszéd műsorában.

Menczer Tamás arra kéri az ellenzéki képviselőket és médiumokat, hogy ne legyenek ellendrukkerek

Korózs Lajos ellenzéki politikus azt állította, hogy a magyar kormányt átverték, és lélegeztetőgép helyett horkolást szabályozó eszközöket vettek. Menczer szerint ez nem állja meg a helyét, egyrészt ezeket a gépeket a kórházak a szakma szabályai szerint arra használják, amire valók, mert a betegség egyes fázisaiban szükség van erre a típusú gépre.

Vannak nem megfelelően működő újonnan beszerzett lélegeztetőgépek?

 

Minden beteget a betegségének megfelelő szintű géppel lélegeztetnek, továbbá nem siklott félre a beszerzésük, több szakember is dolgozik velük, nem saját fejük után mennek. 

Arra kéri az ellenzéki képviselőket és médiumokat, hogy ne legyenek ellendrukkerek. Lehet, hogy nem szeretik a kormányt, de ne azon drukkoljanak, hogy elbuknak.

Menczer zárójelben megjegyzi, lehet, hogy elkövetnek hibát (bár eddigi tudomása szerint erre nem került sor), de ebben az esetben nem erről van szó.

Ez fontosabb kérdés annál, hogy politikusok pánikot keltsenek, és rémhíreket terjesszenek- mondja Menczer.

Az egészségügyi szakemberek adják a hozzájárulásokat és a megrendeléseket is a gépekre, eszközökre vonatkozóan.

Az államtitkár szerint azért van szükség még védőeszközök behozatalára, mert továbbra sincs vakcina, a hosszútávú védekezésre kell berendezkedni, mindig kell, hogy legyen elég védőfelszerelés a frontvonalon.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink