Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-12 12:29:00

Szabó Tímea: Nem tud rendesen megvalósulni az egészségügy újranyitása, mert továbbra is káosz van

A Párbeszéd társelnöke az ATV Start című műsorában beszélt arról: nemrég az óbudai szakrendelőben járt, ahová az ott dolgozók állítása szerint még mindig nem érkezett meg a védőfelszerelés.

Szabó Tímeának rossz tapasztalatai vannak az egészségügy múlt heti újranyitása óta, szerinte bár Szijjártó Péter külügyminiszter szinte minden nap elmondja, hány darab maszk érkezett Magyarországra, ebből sok egészségügyi dolgozó még semmit sem látott.

A politikus szerint a dolgozók abban sem biztosak, hogy kit kell és kit nem kell tesztelni a beavatkozások előtt, és azt sem tudják, ennek költségét kinek kell állnia, illetve hogy egyáltalán kinek kell elvégeznie a tesztelést. Szabó Tímea úgy fogalmazott: hiába jelentette be Kásler Miklós, nem tud rendesen megvalósulni az egészségügy újranyitása, mert káosz van.

A politikust arról a korábban tett kijelentéséről is kérdezte a műsorvezető, miszerint a kormányzat döntéseivel "a halálba küldi az embereket". Szabó Tímea erre azt mondta, vállalja a felelősséget ezért a kijelentésért, mert szükség esetén le tudja tenni az asztalra azokat a dokumentumokat, amelyek ezt alátámasztják. Hozzátette: hallott egy mentőápolónőről, aki önként vállalta, hogy segít 10 olyan családnak, akiknek beteg hozzátartozóját az ágyfelszabadítások során hazaküldték. Úgy tudja, a 10 beteg közül 9 nem sokkal később otthonában meghalt. Szabó szerint ez is azt mutatja, hogy a kormány rossz döntéseket hoz a járvánnyal összefüggésben.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink