Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-11 16:36:00

Kiakadt a DK: Felesleges volt a kórházi ágyak felszabadítása

Péntek délután értesítette Müller Cecília országos tisztifőorvos Kásler Miklós miniszter jóváhagyásával az egészségügyi intézményeket egy új protokollról, miszerint május 8-tól – azaz a levél kiadásának napjától azonnal – az ország egész területéről két intézménybe, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetébe, valamint az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe kell szállítani az összes koronavírusos beteget, írja közleményében a DK.

A párt úgy fogalmazott, „hihetetlen, hogy milyen szintű káosz, fejetlenség és szakmaiatlanság uralja az egészségügyet.”

A DK szerint az azonnali hatállyal kiadott új utasítások miatt az egészségügy dolgozók sem tudják nyugodtan végezni a feladataikat, ráadásul a súlyos betegek indokolatlan mozgatása teljesen felesleges, szakmaiatlan és veszélyes döntés. Ennek fényében még egyértelműbb – írják –, mennyire felesleges és értelmetlen volt húsvét előtt országszerte 36 ezer ágyat felszabadítani, az ott ápolt betegeket kiszorítani a kórházi ellátásból.

Hozzátették: „Ideje lenne, hogy a kormány és Kásler miniszter úr felfogja, ész nélküli döntésekkel nem lehet egészségügyi vészhelyzetet kezelni, mert nem megoldják, hanem fokozzák a bajt.”

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink