Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-11 21:30:00

Felháborító! Járvány idején lopták el a magyar háziorvos szolgálati autóját

Ellopták egy orvos autóját Pilisszentlászlón, benne a rendeléshez szükséges eszközökkel, köztük egy EKG-val. A háziorvos nyilatkozott híradónknak, azt mondta: kb. 4000 beteg tartozik hozzá, több településen rendel, most kölcsönautóval jár ki a betegekhez.

Ellopták egy háziorvos autóját a rendeléshez szükséges eszközökkel

 

„Hajnalra ellopták apa, dr Bartha Zsolt autóját.” Így kezdődött az a Facebook-bejegyzés, amit az orvos fia osztott meg, és amelyben azt is leírja, hogy a rendőrség szerint elképzelhető: a kocsit valahova letették pihentetni.

A pilisszentlászlói háziorvoshoz - elmondása szerint - a szentendrei betegeivel együtt nagyjából 4000 ember tartozik. Jelenleg a két település között kölcsön autóval kénytelen ingázni.

Bartha Zsolt híradónknak elmondta, hogy a betörő (vagy betörők) nagyon csendben dolgoztak, csak szombat reggel – mikor elakart indulni – vette észre, hogy az autó eltűnt a ház elől, és sem a slusszkulcsa, sem a forgalmija nincs a megszokott helyén – nadrágja zsebébe. A garázson keresztül jöttek be a házba, magyarázta a férfi, egy egyszerű faajtó kellett csak átjutniuk.

Ám ez még nem minden. „Ez egy háziorvosi szolgálati autó, amelyik természetesen tartalmazta azokat a műszereket, amiket a mindennapi használatban kell nekünk: az orvosi táska mellett az EKG, egy sürgősségi táska és alapvető műszerek voltak benne.” – tette hozzá Zsolt. Bár elmondása szerint, mivel két rendelőben is dolgozik, van másik EKG berendezése, de amit elloptak az az volt, amellyel kiment, ha beteghez hívták, így arra is szüksége lenne.

Nagy az összefogás a környéken, többen jelezték a doktor úrnak, és családjának, hogy szívesen segítenének, ezért létrehoznak egy számlaszámot, az adományozás részletei pedig fent lesznek a helyi facebook csoportokban.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink