Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-09 11:08:00

Szlávik: még mindig nem tudjuk, hogyan terjed emberről emberre a vírus

Az operatív törzs tájékoztatóján az infektológus arról beszélt, mit nem tudunk a vírusról.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3213 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 13 idős krónikus beteg. Ezzel 405 főre emelkedett az elhunytak száma, 904-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Kiss Róbert rendőralezredes az operatív törzs tájékoztatóján elmondta, hogy az elmúlt 24 órában 117-en nem tartották be a másfél méteres távolságot vagy nem hordtak megfelelő védelmi eszközt. A hatósági házi karantén során az elmúlt 24 órában 39-szer tapasztaltak magatartásszegést. A kijárási korlátozást az elmúlt 24 órában 508-an szegték meg, 72 fő ellen tettek feljelentést. 

Szlávik János tájékoztatójában arról beszélt, mit nem tudunk a vírusról. Az infektológus elmondta, hogy nem tudjuk pontosan honnan származik a koronavírus. Azt sem tudjuk, hogyan jutott az állatokról emberre. Közel 4 millió ember fertőződött meg, de még mindig nem tudjuk, hogyan terjed emberről emberre, egyre több testnedvben jelenik meg a vírus - mondta a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa. Hozzátette: nem tudják megmondani, hogy mi az oka annak, hogy egyes emberek könnyen, míg mások nehezen esnek át a betegséget. És azt sem tudják, hogy mikor lesz védőoltás. 

Kiemelte, hogy jó hír, hogy folyamatosan nő a gyógyultak száma. Az enyhe tünetekkel rendelkezők hamarabb gyógyulnak fel - tette hozzá az infektológus.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink