Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-08 16:10:00

Közgazdász: sem nyugdíjprémium, sem nyugdíjkiegészítés nem lesz

Dávid Ferenc arról is beszélt, hogy a 2,7 millió nyugdíjas eddig egy fillért nem kapott sem a nyugdíjbiztosítási alapból, sem a gazdaságvédelmi alapból. A DK tanácsadója szerint naponta 4000-4500-an vesztik el a munkájukat.

Magyarországon nagyjából 100 ezren közfoglalkoztatottak, ami egy inkubátor foglalkoztatás, ami azért valós, hozzáadott érték hozzáadására nem alkalmas, rendkívül alacsony bérrel rendelkeznek – erről beszélt az ATV Start című műsorában Dávid Ferenc.

A Demokratikus Koalíció tanácsadója olyan adatokról tud, miszerint naponta 4000-4500 munkahely veszik el. Áprilisban, húsz munkanappal számolva, ez azt jelentené, hogy 80 ezerrel több munkanélküli van, mint április elsején.

Három hónap alatt 4,4 százalékos infláció sújtotta az időseket, akik 2,8 százalékos nyugdíjemelésben részesültek az év elején.

 

A közgazdász szerint az első 3-4 hónap számai alapján az látható, hogy a 2,8 százalékos nyugdíjemelést - ami 2,7 millió embert illet-, a pénzromlás már „felzabálta".

„3,5 százalékos gazdasági növekedésnél van nyugdíjprémium, erre nem lehet számítani. Októberre meg fog jelenni a számművészkedés, tehát nyugdíjkiegészítést sem fognak kapni" – jelentette ki Dávid Ferenc. Hozzátette: a 2,7 millió nyugdíjas eddig egy fillért sem kapott a nyugdíjbiztosítási alapból, sem a gazdasági intézkedési csomagból, miközben ők is elvesztik a munkájukat.

atv.hu​

Ajánlom

További belföldi híreink