Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-08 12:22:00

Kiderült: koronavírusos dél-koreaiak laknak az InterContinental Hotelben

A szállodában a gödi Samsung-gyár dolgozóit szállásolták el, kiderült azonban, hogy közülük többen fertőzöttek.

A hvg.hu írta meg korábban, hogy 300 dél-koreait, a gödi Samsung-gyár munkásait szállásolták el az InterContinental Budapestben. A külügyminisztérium a lap megkeresésére úgy reagált, hogy Magyarországon az egyik kiemelt beruházó a dél-koreai Samsung SDI, és a beruházás mielőbbi befejezéséhez elengedhetetlenül fontos a gyártási technológia telepítése, a cég szakértői ezért érkeztek Magyarországra, ellátásukról és elhelyezésükről a vállalat gondoskodik.

A hvg.hu azt is megtudta, hogy a dolgozók ellenőrzésen és koronavírus-tesztelésen estek át még Dél-Koreában. Az eredmény negatív lett, ezután az indulásig elkülönítették őket.

A tájékoztatás szerint magyarországi munkavégzésük ideje alatt csak a szállásukon és a munkahelyükön tartózkodhatnak, a két helyszín között a vállalat szállítja őket, és ezen kívül naponta kétszer végeznek rajtuk egészségügyi ellenőrzést.

A cikk megjelenése után a szálloda egyik dolgozója arról értesítette a lap szerkesztőségét, hogy a hotelben lakó koreaiak saját tesztekkel érkeztek, és ezek alapján úgy tudni, hogy már legalább négy embernél beigazolódott a koronavírus-fertőzés.

"Szobakaranténban vannak és az ajtó elé rakják az ott dolgozók az ételt nekik" – írta a dolgozó.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink