Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-07 16:45:00

Karácsony: erőteljes rendőri ellenőrzés lesz a Margitszigeten hétvégén

Karácsony Gergley főpolgármester az ATV Híradójának reagált arra, hogy Gulyás Gergely szerint mégis mehetnek a budapestiek vidékre, szemben a kormányszóvivő korábbi állításával. Karácsony szerint a fővárosiak magatartása példamutató a járvány időszakban, inkább dicsérni kellene őket, mintsem hibáztatni.

Apró sikernak tartja Gulyás Gergely bejelentését a budapestiek vidékre utazásáról, a tegnapi nap során ugyanis egy levélben hívta fel a Orbán Viktor figyelmét arra, hogy a kormányszóvivő által tett kijelentéseknek semmilyen jogszabályi alapja nincsen. Annyit tett még hozzá, hogy minden statisztika arról számol be, hogy a budapestiek nagyon fegyelmezetten tartották be a szabályokat, megérdemelnék, hogy a kormány megdicsérje őket, ahelyett, hogy ilyen ellentmondó, sokszor budapestieket hibáztató nyilatkozatokat kapnak.

A főpolgármester elmondta, hogy az enyhítés elrendelése kapcsán szakmai, őszinte beszélgetéseknek kellene lennie, ők szívesen részt vesznek közös gondolkodásban, közös döntéshozatalban, de a közös felelősséghez közös információk is kellenek. "Jó lenne tudni például, hogy az a reprezentatív tesztelés, ami elindult az elmúlt napokban, milyen átfertőzöttségi adatok mutat az ország és Budapest vonatkozásában"- mondja Karácsony.

A szigorítások feloldása kapcsán Karácsony hangsúlyozta, nem ő keveredett önellentmondásba, hanem a kormányoldal beszél össze-vissza. Ő a maga részéről fenntartja, hogy a korlátozások jelenleg szükségesek a fővárosban, de ahhoz, hogy ezeket május közepétől oldani lehessen, egy őszinte, tényszerű elemzést kell elkezdeni.

A kormány számára sokkal több információ áll rendelkezésre, Karácsony szerint ezeknek közérdekű adatként nyilvánosnak kellene lenniük, ennek pedig pont az ellenkezőjét látják.
A Margitsziget hétvégi nyitvatartása kapcsán a főpolgármester elmondta, hogy a kormány döntése értelmében nem tud szigorítani az önkormányzat, viszont be kell tartani a korlátozási szabályokat. Ezek betartását pedig erőteljes rendőri jelenléttel fogják ellenőrizni a hétvége folyamán.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink