Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-07 13:50:00

Index: Hétvégén megnyithatják a Margitszigetet

A portál úgy tudja, az egy hónapos hétvégi zárvatartás után ezen a hétvégén ismét látogatható lesz a Margitsziget

Információik szerint nem lesz QR-kódos létszámkorlátozás sem, amit korábban tervezett a nyitás idejére a főváros, nehogy túlzsúfolt legyen a sziget. Lesznek azonban bizonyos feltételek, amiket a látogatóknak be kell tartaniuk, és ezt ellenőrizni is fogják a helyszínen - írják.

Az Index megkereste a Városháza sajtóirodáját, ahol nem cáfolták értesülésüket, pontos tájékoztatást azonban későbbre ígértek. Így egyelőre arról sem lehet tudni, hogy milyen feltételekkel lehet látogatni a szigetet. Azt csak feltételezni lehet, hogy a minimális biztonsági távolság betartására figyelmeztetni fogják a járókelőket, mint ahogy a futókörnél is végig ki vannak táblázva az ajánlások.

Karácsony Gergely főpolgármester húsvét előtt záratta le először a Margitszigetet, miután Orbán Viktor bejelentette, hogy a kormány döntése értelmében határozatlan időre meghosszabbítják a kijárási korlátozást, és speciális lehetőséget adnak a polgármestereknek: a saját településükre nézve további speciális, szigorító szabályokat alkothatnak és vezethetnek be.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink