Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-05 12:53:00

Nagyon durván nekiment az ellenzék Káslernek: “Húzzon el!”

Kásler Miklós távozását sürgették ma is a parlamentben, Korózs Lajos ( MSZP ) úgy fogalmazott: “Húzzon el!”, a szocialisták petíciót is indítottak. Az EMMI államtitkára szerint hecckampány folyik.

Nagyon durván nekiment az ellenzék Káslernek: “Húzzon el!”

Megint Kásler Miklós volt a téma a parlamentben. Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) napirend előtt azt kérdezte, hogy miért Szijjártó Péter külügyminiszter számol be rendre a parlamentnek a járvány elleni védekezésről, és miért nem Kásler Miklós, aki az EMMI élén az egészségügyet is felügyeli? Kocsis-Cake Olivio szerint nemcsak egy új egészségügyi minisztériumra van szükség, de új miniszterre is, mert Kásler Miklós “alkalmatlan”.

Szomorú hallani, hogy csak a politikai csatározás jut eszébe, “politikai felhangokat pufogtat”, amikor az egészségügyi védekezés, a gazdaság újraindítása a feladat. Ez politikai kalandorság - minősítette Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár, és felhívta a az ellenzéki politikus figyelmét, hogy a járvány elleni védekezés eddig sikeres volt, sikerült a járványgörbét ellaposítani. Az államtitkár úgy látja, az ellenzéki képviselő csak “élcelődni” tud, de nem lehet rájuk számítani.

Korózs: petíció Kásler lemondatására

Korózs Lajos (MSZP) azzal kezdte a felszólalását, hogy finoman szólva távozzon Kásler Miklós, “pestiesen szólva: húzzon el!” Azért mondta ezt, mert szerinte elfogadhatatlan volt a miniszter tegnapi reagálása Bangóné Borbély Ildikó felszólalására, amikor s képviselő azt mondta, hogy nem “szórakozásból” sorolta a halálos eseteket. Írják alá az MSZP petícióját, hogy Káslernek mennie kell! - intézett felhívást Korózs Lajos mindenkihez.

Ebben a cikkünkben irtunk részletesen a tegnapi Kásler-Bangóné azonnali kérdésről, és arról is, ki mit nevezett “szórakoztatónak”. 

Rétvári: hecckampány folyik

Rétvári Bence, az EMMI államtitkára politikai hecckampánynak minősítette az elhangzottakat, és azt mondta Korózs Lajosnak, hogy az ellenzék kiforgatta Kásler Miklós tegnapi szavait. Lehet, hogy Korózs Lajos nem tudta elismerni Kásler Miklós munkásságát, de hatvan tudományos társaság igen, ezek tagja a miniszter - hangoztatta. Rétvári Bence válaszul arra is emlékeztetett, hogy az orvosok és ápolók bérét a szocialista kormány idején csökkentették 2008. decemberében, és ezt Korózs Lajos és más mostani MSZP-s és DK-s  képviselők is megszavazták. Ezen a ponton ugyanakkor az MSZP-politikus kiment a teremből.

Tekintse meg egy korábbi összefoglalónkat:

  Ajánlom

További belföldi híreink