Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-05 15:13:00

Fidesz: az ellenzék hagyja abba a hergelést

Az ellenzék hagyja abba a hergelést! - így reagált a Fidesz-frakció kedden arra, hogy ellenzéki képviselőnők tiltakoztak, mert Magyarország nem csatlakozik az isztambuli egyezményhez.

Az erről szóló parlamenti szavazás után tartott sajtótájékoztatón Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László házelnök és a kormánypártok háborút indítottak a nők ellen.
    
A Fidesz-frakció az MTI-nek küldött közleményében erre válaszul hangsúlyozta: tisztelet és megbecsülés illeti a nőket, ez vitán felül áll, az egész európai kultúra a nők egyenjogúságára épül.

    
Felháborítónak tartják ugyanakkor - írták -, ahogy "az ellenzéki képviselők félremagyarázzák a házelnök szavait", miközben nem szavazták meg a nők és gyermekek bántalmazását súlyosabban büntető Btk.-módosítást, "el akarták tussolni a Gothár-féle színházi szexuális zaklatást", és csak nevettek Burány Sándor (Párbeszéd) cinikus megjegyzésén, amelyben "együttműködési kényszerként" állította be a szexuális zaklatást.

    
"Akkor még egyszer: Kövér László azokról az ellenzéki képviselőkről beszélt, akik eltorzult arccal gyűlölködnek, botrányt botrányra halmoznak a parlamentben" - közölte a kormánypárti képviselőcsoport.

 

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink