Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-04 13:11:00

Fidesz: Alkotmányellenes az Isztambuli Egyezmény genderszemlélete

A Fidesz támogatja az Isztambuli Egyezmény elutasítását. “Amit az Egyezmény a nők védelméről előír, már ma is része a magyar jogrendnek, szigorúbb szabályokkal. Az Egyezmény ráadásul olyan genderszemléletet tartalmaz, ami nem összeegyeztethető a Magyarország Alaptörvényével” - áll a Fidesz-frakció hivatalos állásfoglalásában.

A Fidesz támogatja az Isztanbuli Egyezmény elutasítását.

“Amit az Egyezmény a nők védelméről előír, már ma is része a magyar jogrendnek, szigorúbb szabályokkal. Az Egyezmény ráadásul olyan genderszemléletet tartalmaz, ami nem összeegyeztethető a Magyarország Alaptörvényével”

- közölték az atv.hu kérdésére a Fidesz-frakció hivatalos állásfoglalását ismertetve.

”Az Isztambuli Egyezmény bevezetné a nemi alapú migrációt, ami élénkítené az illegális migrációt és számos visszaélés forrása lenne. Ráadásul csökkentené Magyarország mozgásterét a migráció megállításában. A magyar választópolgárok viszont többször is egyértelműen nemet mondtak a bevándorlásra“ - indokolják a Fidesz-frakció részéről az elutasítást.

A KDNP terjesztette be

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ma politikai nyilatkozatot terjesztett az Országgyűlés elé az isztambuli egyezmény ratifikációjának és kötelező hatályának elutasításáról. A kisebbik kormánypárt szerint az egyezmény egyes pontjai ellentétesek a kormány migrációs politikájával, erről itt írtunk

Németh Szilárd: “mi ezt soha nem fogjuk támogatni”

Németh Szilárd a Fidesz alelnöke már 2017 novemberében azt mondta az ATV Egyenes beszédben: az isztambuli paktum „egy olyan egyezmény, amelybe ebből a PC-világból belecsempésztek olyan passzusokat, amely gyakorlatilag a hagyományos családmodellt támadja, ha úgy tetszik, a gender filozófiát próbálják átültetni, mi ezt soha nem fogjuk támogatni.”

A magyar kormány 2014. március 14-én írta alá az Isztambuli Egyezményt, de a parlament azóta sem ratifikálta.

 
Ajánlom

További belföldi híreink