Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-01 14:08:00

Rogán Antal lesz a nemzeti és kiemelt ünnepek felelőse

A határozat csütörtök éjjel jelent meg a Magyar Közlönyben. Egy 2017-es kormányhatározat a nemzeti fejlesztési minisztert jelölte ki a nemzeti ünnepek és más kiemelt rendezvények felelősévé, de ilyen tisztség 2018 óta nincs. Jogutódja az Innovációs és Technológiai Minisztérium volt. Most viszont a miniszterelnök kabinetfőnökét, Rogán Antalt bízták meg ezzel.

Rogán feladata, hogy kidolgozza a rendezvények koncepcióját, irányítsa a hatóságok és kiemelt intézmények koordinációját, irányítsa, hogy a lakosságot megfelelően tájékoztassák és hogy tartsák a kapcsolatot a közmédiával, ellátja a miniszterelnök és a kormány körüli állami protokoll teendőket. Azért is felel, hogy a rendezvényeket biztonságosan tartsák meg, és arról is, ha a nem biztonságos vagy megfelelő körülmények miatt ezeket a rendezvényeket nem lehet megtartani.

Ezekben a feladataiban együtt dolgozik majd a honvédelmi miniszterrel, a belügyminiszterrel, a külgazdasági miniszterrel, az emberi erőforrások miniszterével és az agrárminiszterrel. Emellett egy alacsonyabb beosztású emberekből álló operatív törzzsel is együtt dolgozik majd.

Rogán Antal vezeti majd azt a többi illetékes tárca képviselőjéből álló Tárcaközi Koordináló Munkacsoportot is, aminek eddig csak tagja volt.

atv.hu/Index

Ajánlom

További belföldi híreink