Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-29 16:22:00

​László Imre: Lelketlen dolog ilyenkor belengetni az egészségügy átalakítását

A kórházi ágyak felszabadítására az egyik magyarázat az, hogy a legrosszabbra készül a kormány, a másik szerint viszont ez az egészségügy átalakításának első lépcsőfoka. A kérdés kapcsán az ATV Start vendége László Imre XI. kerületi polgármester, a DK egészségpolitikusa volt.

 

 

László Imre hangsúlyozta, hogy békeidőben is felelősségteljes hozzáállás kell az egészségügyben, mert a legdrágább munkatárggyal dolgoznak, ami nem más, mint az emberi élet. A polgármester szerint érdekes világban élünk, Kásler miniszteren kívül mindenki megszólal a kormányoldalról egészségügyben.

Az, hogy több tízezer beteg lesz pár héten belül, László szerint nem egyik napról a másikra bekövetkező robbanás. A járványügyi intézkedéseket mindenhol fokozatosan vezetik be, az ágyfelszabadításokat is, mindig az aktuális szükségletekhez igazítva, nem pedig a végponthoz- mondta a korábban orvosként dolgozó politikus.

A műsorvezető ismertetett egy másik elméletet is a kórházi ágyak felszabadítása kapcsán, miszerint tartós ágyszámcsökkentésről lehet szó. Gulyás Gergely a kormányinfón nyilatkozta azt, hogy át kell gondolni az egészségügy finanszírozását, strukturális átalakítását.

László Imre elmondta, hogy problémás szerinte, hogy Gulyás nyilvánul meg az egészségügy átszervezésével kapcsolatban, úgy látja, hogy ez a bizonytalanságot növeli. A DK-s politikus szerint lelketlen dolog ilyenkor belengetni az egészségügy átalakítását.

László Imre az javasolja, hogy először a szakmai szervezetekkel üljön le a kormány az egészségügy átalakítása előtt.

László Imre elmondta, hogy két hete írt levelet a XI. kerület kormányhivatalának a hazaküldött betegek kapcsán, amire azóta sem kapott választ.

A polgármester szerint ami a kerületben van, az mind az önkormányzat feladata és felelőssége, beleértve a betegek az ellátását, szociális gondjaik megoldását.

Annak kapcsán, hogy Müller Cecília elmondása szerint csak 16 hazaküldött személy esetében érkezett panasz hozzájuk, László Imre azt mondta, hogy az adatok nem tükrözik vissza azt a valóságot, amit ő saját maga körül tapasztal. Azt kérte a kormányhivataltól, hogy igyekezzenek a rendelkezésükre bocsátani azoknak aa betegeknek listáját, akik a kerületben ellátásra szorulhatnak.

Arra a kérdésre, hogy tud-e olyanról, hogy a Szent Imre Kórházban maszk nélkül kezeltek volna koronavírusos betegeket, a polgármester elmondta, hogy nincs semmilyen közvetlen bizonyíték a kezében ezen állítás alátámasztására.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink