Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-24 09:55:00

Kormányhivatal: nincs folyamatos orvosi ellátás a Pesti úti idősotthonban

Újabb szúrópróbaszerű ellenőrzés erősítette meg, hogy nincs folyamatos orvosi ellátás a Pesti úti idősotthonban – írja közleményében Budapest Főváros Kormányhivatala.

Újabb szúrópróbaszerű ellenőrzéseket tartott a kormányhivatal a Pesti úti idősotthonban, amelyek megerősítették, hogy nincs folyamatos orvosi ellátás a gondozottak mellett. Ezen a héten összesen öt helyszíni ellenőrzés volt, abból négy alkalommal egyáltalán nem volt jelen sem főállású orvos, sem a szerződött háziorvosok egyike sem.

Ezért ismételten megismétlik álláspontjukat, hogy a folyamatos orvosi ellátás hiánya igen aggasztó egy olyan idősotthonban, amely járványgócponttá vált, és most is 58 fertőzött idős ember tartózkodik ott. Észrevételeiket az országos tisztifőorvos felé is jelezték, aki korábban folyamatos orvosi ellátásra kötelezte a fenntartó Fővárosi Önkormányzatot és jelenleg is vizsgálatot folytat az idősotthon kapcsán.

Ahogy jelezték, törvényben előírt főállású orvost egyetlen alkalommal sem találtak az intézményben, sőt főállású orvosi szerződésről sem tudunk továbbra sem. A két szerződött nem főállású, "beugró" háziorvosok közül egyik valóban otthoni karanténban van (bár az intézmény vezetőjének jelzése szerint, a karantén előtt sem járt be az intézménybe), de a másik (április 13-án szerződött) háziorvos is csak egyszer - csütörtök délután - volt jelen az eddigi ellenőrzések alkalmával, miután már négy ellenőrzésen is megállapítást nyert, hogy nem volt ott.

Karácsony főtanácsadója írta a Pesti úti idősotthon vezetőjének levelét?

 


atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink