Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-22 08:03:00

Borsodnádasd: Negatív a szociális dolgozók tesztje, újabb koronavírusos nincs

Borsodnádasdon hétfőn másodszor is megcsinálták a koronavírus-tesztet a szociális ellátórendszerük dolgozóinál és kivétel nélkül mindenkinek negatív lett - írta a Facebookon Kormos Krisztián polgármester. Újabb koronavírusos nincs a városban.

Tegnap este azt posztolta Borsodnádasd polgármestere, hogy a házigondozókon kívül a Központi Konyha munkatársait is tesztelték. “Kijelenthetjük, hogy a konyhára eddig sem került be a vírus” - közölte Kormos Krisztián, hozzátéve: a teljes fertőtlenítést követően szerdától a szociális étkezés tekintetében újraindítják a főzést, jövő hétfőtől pedig a gyermekétkeztetés is be fog indulni.

Ebéd: óvintézkedések

Azt az óvintézkedésként is bevezetik, hogy az ételhordókat a veszélyhelyzet időtartamára teljesen kiiktatják, elég nagy mennyiségben egyszer használatos ételtárolókat szereztek be és ebben szállítják ki az ebédet. Ezzel azt szeretnék elkerülni, hogy a visszaérkező ételhordókkal esélyét adjanak a vírus bejutásának - írja a polgármester.

Új koronavírusos nincs

A háziorvossal történt egyeztetést követően, “nagyon óvatosan, de ki merjük azt is jelenteni, hogy a meghozott intézkedéseink és az Önök eddigi fegyelmezettsége ez ideáig eredményesnek tűnnek - a napokban sem tesztek, sem tünetek alapján újabb megbetegedések, vagy gyanús esetek sem merültek fel településünkön“ - írja a posztban Kormos Krisztián.

Borsodnádasdon a karanténban lévő fertőzött személyek állapota is kielégítő - posztolta a polgármester, és azt kérte: továbbra is fegyelmezetten tartsák be a korábbi óvintézkedéseket.

Az arlói egészségügyiek tesztje is negatív

Korábban az arlói egészségügyi dolgozókat kiállították a munkából, mert felmerült a gyanú, hogy érintkeztek fertőzött személlyel. Most Kormos  Krisztián arról adott tájékoztatást, hogy mindannyiukat többször is tesztelték, minden hatósági tesztjük negatív lett - és a munkába történő visszaállításuk is megtörtént.

A polgármester azt is tudatta, hogy keddre, április 27-re és 28-ra nem sikerült ügyeletes orvost találniuk, így ezen napok ügyeletét az ózdi központi ügyelettel közösen kényszerülnek megoldani.

Április 11-én kezdődött az idősotthonban

Április 11-én derült ki, hogy a borsodnádasdi idősotthont is elérte a járvány, 31 gondozott tesztje lett pozitív, egy krónikus betegségekben szenvedő idős ember pedig még az otthonban elhunyt.

Az idősotthonban számon tartott fertőzötteken kívül még további 14 ember lett koronavírusos Borsodnádasdon, illetve annak környékén.  Kormos Krisztián és Valkó Gyöngyi háziorvos tájékoztatása szerint a városban 10 fő pozitív eset volt, 2 fő Balatonban, 1 fő Bekölcén, 1fő Járdánházán - írták még április 18-án.

 

 

Ajánlom

További belföldi híreink