Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-21 10:27:00

Dárdai Pál Király Gáborról vallott - így reagált a kapuslegenda

Bemutatták a Király 108 - Egy szürke nadrág legendája című portréfilmet, amelynek rendezője és producere is a címszereplő, Király Gábor.

A tévépremier előtt a köztévé készített interjút a legendás labdarúgóval. A portréfilmet öt helyszínen, mindössze egy év alatt forgatta le Király Gábor és stábja. A több mint egy órás alkotásban harmincketten beszélnek a kapusról és életéről, köztük korábbi tanárai, csapattársai és edzői, így Lothar Matthäus, Dárdai Pál és Bernd Storck is.

„Minden egyes pillanat, ami belekerült a filmbe, valamilyen szempontból emlékezetes a pályámban”

– mondta Király Gábor, hozzátéve, hogy bizonyos jól ismert momentumok kimaradtak, amikre esetleg számít majd a közönség, de 26 évet nem lehet könnyen, átfogóan belesűríteni 70 percbe.

„Arra törekedtek az alkotók, hogy a közvélemény számára kevésbé ismert képeket is megmutassák. Nem akarom lelőni a poént, de vannak benne olyan jelenetek, amik még nekem is újak voltak. Nem is tudtam, hogy vannak ilyen felvételek rólam”

– tette hozzá. A 108-szoros magyar válogatott labdarúgó kitért arra is, miért pont április 18-a volt a premier napja. „Véletlen egybeesés ugyan, de ezen a napon volt négy éve, hogy Szarka Zoltán itt hagyott minket. Nagyon sokat köszönhetek neki, egy olimpiai bajnokról van szó, aki Szombathelyen letette az alapokat nálam és több kapus társamnál is” - mondta.

Király Gábor elárulta, hogy többször megnézte már a filmet, már az alkotói folyamat során is jó érzéssel töltötte el a visszaemlékezés.

„Bízom benne, hogy a film a közönségtől is kedvező fogadtatásra talál majd. Úgy érzem, kisajtoltam a maximumot a pályafutásomból. Az elején az volt a célom, hogy minél több mérkőzést játsszak, minél több mérkőzéstapasztalatom legyen, amit a jövőben a fiataloknak át tudok adni. Azt hiszem, hogy a 26 év alatti 882 mérkőzéssel ez sikerült”

- vélekedett Király.

atv.hu/NB1.hu

Ajánlom

További belföldi híreink