Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-20 11:41:00

Új adat, elemezni fogjuk - reagáltak arra, hogy az érettségi előtti napon tetőzhet a járvány

„Ez egy új adat. Elemezni fogjuk” - reagált egy kormányzati forrás kérdésünkre, hogy a május 4-ei érettségi vizsgák előtt fut fel a csúcsra a járvány szakemberek szerint, ezért mérlegelik-e az érettségi elhalasztását.

Új adat, elemezni fogjuk - reagáltak arra, hogy az érettségi előtti napon tetőzhet a járvány
Illusztráció

A miniszterelnök tegnap az ajkai kórházban azt mondta a járvány lefolyásáról, hogy az május 3-án fut fel a csúcsra a szakemberek véleménye szerint. Palkovics László innovációs miniszter pedig tegnap este a Hír Tv-ben beszélt arról hogy a járvány csúcsát úgy kell értelmezni, hogy a mostani lefojtott állapotában - mivel az elmúlt időszak intézkedései kiválóan működtek, a kontaktusok száma olyan mértékben csökkent le - ezen a szinten “ketyeg” a vírus, és egy kicsi emelkedés várható május elején, ez lesz a vírus “lokális csúcsa” - mondta Palkovics. 

Azt a kormány részéről a múlt héten jelentette be Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár - mint javaslatot - és aztán a kormánydöntést Gulyás Gergely miniszter, hogy május 4-én lesznek az érettségi vizsgák. 

A pedagógus szakszervezetek a fertőzésveszély miatt tiltakoztak, a PDSZ egyenesen arra szólította fel a tanárokat, hogy ne vegyenek részt az érettségi vizsgáztatásban. 

Tegnap ellenzéki politikusok is tiltakoztak, az MSZP-s Kunhalmi Ágnes például azt posztolta: “A miniszterelnök szerint május 3-ra várható a vírus tetőzése. Nem szabad május 4-én megkezdeni az érettségit!!"

A munkatársunk által megkérdezett egyik kormányzati politikus arra, hogy mérlegelik-e a május 4-re kitűzött érettségi vizsgák elhalasztását, miután tegnap a miniszterelnök és Palkovics László is azt mondta, hogy a járvány május 3-án fut fel a csúcsra a szakemberek szerint, azt válaszolta:


“Ez egy új adat. Elemezni fogjuk”. 

 

Ajánlom

További belföldi híreink