Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-20 18:17:00

Maruzsa: ha a járvány miatt “mozgatni” kell az érettségi időpontját, meghozzuk a döntést

“A kormány kijelölte a vizsgák időpontját. Érettségi tehát lesz. Amennyiben a járványügyi szempontok az időpont mozgatását indokolják, a szükséges döntést meg fogjuk hozni – ezt mondja Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár mai videóüzenetében a május 4-ére kitűzött érettségi vizsgákról.

Az érettségi és szakmai vizsgák megszervezése a folyamatosan változó járványügyi helyzetben komoly kihívás valamennyiünk számára, legyen szó a tanulókról, a pedagógusokról, a szülőkről vagy éppen a közigazgatásban dolgozókról.   – mondja Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a délutáni videójában.

Csak együtt sikerülhet! – fogalmaz az államtitkár, emlékeztetve: az érettségi lehető legbiztonságosabb megszervezésének kitaláltuk a módját. Ezért szervezünk csak írásbeli vizsgákat és mindenkinek biztosítjuk a szükséges védőfelszerelést. „Erről a kormány a döntését meghozta és kijelölte a vizsgák időpontját. Érettségi tehát lesz. Amennyiben a járványügyi szempontok az időpont mozgatását indokolják, a szükséges döntést meg fogjuk hozni” – jelentette ki a videójában Maruzsa Zoltán.

Ismeretes, hogy a kormány május 4-re tűzte meg az érettségi vizsgák időpontját. Orbán Viktor miniszterelnök ugyanakkor szakemberek véleménye alapján tegnap azt mondta: május 3-án fut fel a csúcsra a járvány.

Ajánlom

További belföldi híreink