Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-20 15:59:00

Dömötör: vannak pártok, akik megtagadnák a határon túli magyarok segítését

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szomorúnak nevezte hétfőn a parlamentben, hogy vannak pártok az ellenzék padsoraiban, amelyek megtagadnák a határon túl élő magyarok koronavírus-járvány alatti segítését.

Dömötör Csaba a párbeszédes Szabó Tímea napirend előtt elhangzott egyik felszólalására válaszolva kifejtette, Magyarország határain túl több millió magyar él saját akaratán kívül, akik túléltek több évtizednyi kommunizmust, alapjogaik semmibe vételét.
    
"Most van rá lehetőség, hogy segítő kezet nyújtsunk nekik és meg is tesszük, mégpedig azért, mert összetartozunk" - jelentette ki az államtitkár, botrányosnak nevezve, hogy van olyan ellenzéki párt amely ezzel nem ért egyet. "Szégyelljék magukat!" - zárta felszólalását Szabó Tímea felé fordulva.

    
A Párbeszéd társelnöke ezt megelőzően Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter napirend előtti felszólalására reagálva arról beszélt, nem lehet tudni, hová mennek a Magyarország által beszerzett maszkok.

    
"Ahányszor a miniszterelnök parádézik a sajtó előtt a kórházakban, a fele esetben nincsen a fogadó orvosokon maszk vagy az a sebészi maszk van, amiről az orvosok nagy része azt mondja, hogy nem sokat ér" - mondta Szabó Tímea, úgy folytatva: viszont azt hallják, hogy Kolozs megyében 21 ezer maszkot, Maros megyében pedig 60 ezret kaptak, valamint Beregszászban, Csíkszeredában, Kovászna megyében, Zilahon, Horvátországban és Macedóniában is.

    
Ha olyan jól állunk az ellátottságban, akkor miért halnak meg ennyien nálunk? - tette fel a kérdést a képviselő.

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink