Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-20 18:29:00

Botrány a Parlamentben: Szabó Tímea hentesnek nevezte Kásler Miklóst

Hentesnek nevezte Kásler Miklóst a Párbeszéd frakcióvezetője, amiért a miniszter elrendelte, szabadítsák fel a kórházi ágyak felét, hogy legyen elég hely, ha tömeges szintre jut a járvány itthon. A képviselőt a mikrofonja lehalkításával büntette meg Kövér László, így nem tudta befejezni a felszólalását az Országgyűlésben.

Hentesnek nevezte Kásler Miklóst a Párbeszéd frakcióvezetője

 

"Az elmúlt héten 50.000 tesztet tudtunk Magyarországra szállítani, összesen"

Sorolta hosszasan az eredményeket Szijjártó Péter a Parlamentben.

"Az elmúlt héten összesen 22 és fél millió egészségügyi védekezéshez szükséges maszk érkezett Magyarországra."

Az ellenzéki képviselőket ugyanakkor nem sikerült megnyugtatnia. A DK frakcióvezető-helyettese termelési beszámolónak nevezte a felszólalást.

„Nem tudjuk meg azt, hogy mikorra várják a járvány tetőzését. Pénteken a miniszterelnök úr még azt mondja, hogy most várjuk, hogy tömegessé váljon a járvány, szombaton vagy vasárnap Ajkán azt mondja, hogy május 3-án.”

Az LMP képviselője arra volt kíváncsi, hol van Kásler Miklós.

„Indokolt lenne, hogy Önön kívül más kormánytagok is tiszteletüket tegyék az országgyűlésben. Én azt gondolom abban a helyzetben, amikor már az orvosi kamara sem érti, hogy mi történik az egészségügyben, akkor itt lenne a helye az egészségügyért felelős miniszternek.”

Szabó Tímea szerint Orbán Viktor olyan emberekkel veszi körül magát, akik nem mernek nemet mondani neki.

„Ennek legnyilvánvalóbb példája Kásler Miklósnak nem csak a kinevezése, hanem annak az emberéletekbe kerülő ámokfutásnak a bátorítása is, amit ez a hentes az elmúlt hetekben művel. Kásler kiüríttetett 36 ezer kórházi ágyat úgy, hogy sehogy nem jön ki a matek. Meg fognak fizetni ezekért a lopásokért, az eszement szervilizmusért…”

Felszólalása azonban idő előtt befejeződött. Kövér László, a „kocsmai stílus” miatt elvette tőle a szót.

A képviselő korábban arról kérdezte a külgazdasági és külügyminisztert, miért visznek a határon túli magyaroknak és külföldre maszkokat, akkor a kormánypárti képviselők tapsolással fojtották bele a szót a képviselőbe.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink